Monday, February 29, 2016

Cover Reveal: Secventa de zbor


SECVENTA DE ZBOR

IOANA VISAN

După EFECTUL DE NAUTIL, iată cea de-a doua culegere de povestiri ce poartă semnătura Ioanei Vişan, una dintre vocile cele mai proaspete şi mai puternice din noua generaţie de autori de literatură fantasy şi science fiction din România. SECVENŢĂ DE ZBOR reuneşte povestiri apărute anterior în antologii şi diverse publicaţii, alături de altele inedite.
Proza Ioanei Vișan atacă fără reţinere și cu un real succes teme tradiţionale ale SF-ului: universurile paralele, mutanţii, insolitul de natură extraterestră, precum și diversele „accidente” generice posibile la graniţa cu fantasticul și mitologia.

Ioana Vișan are plăcerea de a demonstra că nu temele se învechesc, ci manierele de abordare; că vetustețea se cuibărește în scriitură, nu neapărat în fibra intimă a motivelor consacrate, acestea fiind lesne dispuse să revină la viaţă și să-și reia cursa vremelnic întreruptă, cu condiţia să fie atinse salutar de harul unei interpretări noi. Modernitatea vine în cazul său din redesenarea personajelor tematice într-un cadru și într-o ţinută, ambele, surprinzător de actuale, ceea ce reprezintă un gest cultural nu doar curajos, ci și scăldat într-o bună doză de umor și caldă ironie.
Mircea OpriţăApril 2016

No comments: